Angažman timova pasa za otkrivanje mina na Kosovu

15-06-2015 13:08

U periodu od 1.4. do 15.6.2015. godine, dva tima pasa za otkrivanje mina iz Centra za obuku pasa za otkrivanje mina bila su angažovana na zadatku deminiranja na Kosovu, kao podrška timovima Kosovskih sigurnosnih snaga (KSF). Zajedno sa manuelnim deminerskim timovima Kosovskih sigurnosnih snaga, MDD timovi su radili na deminerskom zadatku Secishte. Saradnja između MDDC timova i članova tima Kosovskih sigurnosnih snaga je bila na visokom nivou, a dva tima pasa za otkrivanje mina su radila u skladu sa operativnim planom kojeg je sačinio Centar za uklanjanje mina Kosovo. Ovaj projekt je finansiran od strane  United State's Department of State's Office of Weapons Removal and Abatement, preko ITF Enhancing Human Security.

 

tl_files/minigalerija/Work of MDDs in Kosovo.jpg

Nazad

01-02-2017 09:19 od mddc

Završena obuka pasa za otkrivanje eksploziva za LMAC


tl_files/slike vijesti/dog searching vehicle in Lebanon.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH završio je obuku 
tri psa za otkrivanje eksploziva i isporučio Centru za uklanjanje mina Libanona - LMAC. Trener MDDC-a u Libanonu provodi integracijsku obuku obučenih pasa sa vodičima iz LMAC-a. Nakon integracije timovi pasa za otkrivanje eksploziva će služiti ovoj organizaciji kao vrijedan resurs koji će značajno unaprijediti njihove kapacitete i efikasnost rada.

Detaljnije...