Učešće MDDC -a na 25. sastanku SEEMACC-a

29-04-2015 13:21

Predstavnik Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH učestvovao je na 25. sastanku Koordinacijskog vijeća za protivminsko djelovanje za region JI Europe - SEEMACC koji je održan 27.4.2015. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici centara za uklanjanje mina iz Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, ITF-a i HCR-Centra za testiranje i razvoj i Regionalnog centra za podvodno deminiranje iz Crne Gore. Dogovoreno je daljnje unaprijeđenje saradnje u oblasti deminiranja u regionu jugoistočne Europe. MDDC je također učestvovao i na 12. Međunarodnom simpoziju-sajmu opreme pod nazivom "Humanitarno razminiranje 2015." koji je održan u Biogradu, Hrvatska, od 27. do 30. aprila 2015.

 

tl_files/mddc/Presentation Biograd.jpg

Nazad

01-02-2017 09:19 od mddc

Završena obuka pasa za otkrivanje eksploziva za LMAC


tl_files/slike vijesti/dog searching vehicle in Lebanon.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH završio je obuku 
tri psa za otkrivanje eksploziva i isporučio Centru za uklanjanje mina Libanona - LMAC. Trener MDDC-a u Libanonu provodi integracijsku obuku obučenih pasa sa vodičima iz LMAC-a. Nakon integracije timovi pasa za otkrivanje eksploziva će služiti ovoj organizaciji kao vrijedan resurs koji će značajno unaprijediti njihove kapacitete i efikasnost rada.

Detaljnije...