Uspješan završetak projekta Land Release u Srbiji

11-11-2015 09:30

Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH uspješno je završio projekt Land Release u opštini Bujanovac u Republici Srbiji. Nakon završetka projektnih aktivnosti, gradonačelnik općine Bujanovac gosp. Nagib Arifi primio je predstavnike MDDC i zahvalio na profesionalnost i vrlo dobro urađenom poslu. Naglasio je izuzetno dobru suradnju koju je osoblje MDDC-a ostvarilo sa lokalnim stanovništvom tokom operacija deminiranja. Ukupno 1.179.000 kvadratnih metara zemljišta oslobođeno i dato na upotrebu lokalnoj zajednici, zahvaljujući angažmanu manulenih timova i timova pasa za otkrivanje mina. Gospodin Arifi izrazio zahvalnost američkom State Departmentu, Vladi Republike Srbije i ITF-u na sredstvima izdvojenim za realizaciju ovog važnog projekta koji je realiziran u općini Bujanovac. Projekt Land Release pripremio je Centar za razminiranje Republike Srbije koji je vršio inspekcijski nadzor aktivnosti na terenu.

 

tl_files/minigalerija/land release.JPG

Nazad

01-02-2017 09:19 od mddc

Završena obuka pasa za otkrivanje eksploziva za LMAC


tl_files/slike vijesti/dog searching vehicle in Lebanon.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH završio je obuku 
tri psa za otkrivanje eksploziva i isporučio Centru za uklanjanje mina Libanona - LMAC. Trener MDDC-a u Libanonu provodi integracijsku obuku obučenih pasa sa vodičima iz LMAC-a. Nakon integracije timovi pasa za otkrivanje eksploziva će služiti ovoj organizaciji kao vrijedan resurs koji će značajno unaprijediti njihove kapacitete i efikasnost rada.

Detaljnije...